Er En Kontant Kvittering Gyldig I Retten

Indholdsfortegnelse:

Er En Kontant Kvittering Gyldig I Retten
Er En Kontant Kvittering Gyldig I Retten

Video: Er En Kontant Kvittering Gyldig I Retten

Video: Er En Kontant Kvittering Gyldig I Retten
Video: BREIVIK LER I RETTEN 2024, April
Anonim

Når du låner penge, skal du tage en kvittering. Hvis betaleren viser sig at være uærlig, vil pengemodtagelsen være gyldig i retten? Hvordan skal du udarbejde en kvittering, så modtagelsen af penge på den er garanteret?

Er kvitteringen gyldig i retten
Er kvitteringen gyldig i retten

En kontant kvittering er et dokument udarbejdet mellem to borgere om, at den ene har lånt et bestemt beløb af den anden i en bestemt periode. Notarisering er ikke påkrævet, hvis gældens størrelse ikke overstiger 10 gange mindstelønnen på tidspunktet for udarbejdelsen af dokumentet. Hvis du låner op til 10 tusind rubler, kan du undvære en skriftlig forsikring om overførsel af penge helt. En mundtlig aftale med vidner er nok.

Hvad skal angives i kvitteringen

Det vigtigste er korrekt at udarbejde denne "aftale" om overførsel af midler, så retten ikke nægter at behandle sagen.

  • Skriv titlen på dokumentet "Kvittering" midt på den første linje.
  • Angiv den by, hvor kontrakten blev indgået.
  • Den person, der låner pengene, skal skrive kvitteringen. Håndskrevet i 2 eksemplarer med klar håndskrift. Gennemtrængning og blots annullerer dokumentet. Husk dette.
  • Fuldt navn, faktisk opholdssted, registreringsadresse, serie, pasnummer, af hvem, under udstedelse, opdelingskode. Långiveren har ikke brug for at give sine pasoplysninger. Telefonnumre til begge parter i kontrakten.
  • Det overførte beløb skal angives i tal og ord.
  • Sørg for at angive kontraktens løbetid samt betingelserne for retur. Midlerne returneres delvist eller i sin helhed. Hvis gælden betales månedligt, skal du angive på modtagelsen datoen for betaling.
  • Angiv sanktioner og tilfælde, hvor långiveren vil kræve gælden i retten.
  • Parternes underskrifter skal være de samme som i pas.

Kontroller omhyggeligt alle detaljer på kvitteringen. Det er bedst at lave en fotokopi af låntagerens pas. Og udfyld kvitteringen med en almindelig kuglepen.

Billede
Billede

Hvad giver notarization

Hvis låneaftalen er certificeret, vedhæftes kvitteringen. Og i det tilfælde, hvor skyldneren ikke opfylder sine forpligtelser, sker indsamlingen af midler ikke gennem retten, men gennem fogedtjenesten. Du skal bare gå til dem med en certificeret kvittering og erklæring. Notarisering giver ikke flere fordele. En håndskrevet kvittering underskrevet af begge parter er allerede juridisk bindende.

Notaren fungerer som garant for, at begge parter er sunde, og pengene overføres.

Anbefalede: