Hvilke Dokumenter Giver Ret Til At Køre En Scooter

Indholdsfortegnelse:

Hvilke Dokumenter Giver Ret Til At Køre En Scooter
Hvilke Dokumenter Giver Ret Til At Køre En Scooter

Video: Hvilke Dokumenter Giver Ret Til At Køre En Scooter

Video: Hvilke Dokumenter Giver Ret Til At Køre En Scooter
Video: Scooter Vlog #1 - Hvorfor Skal Man Begynde At Køre Knallert? 2024, Kan
Anonim

Scootere er køretøjer med motorvolumen op til halvtreds kubikcentimeter. I henhold til den russiske interne klassificering tilhører de knallerter, for hvilke du skal få en licens til kategori "M"

Hvilke dokumenter giver ret til at køre en scooter
Hvilke dokumenter giver ret til at køre en scooter

Klassificeringen af køretøjer såvel som kravene til de personer, der kører dem, er angivet i loven om færdselssikkerhed. Imidlertid finder scooterejere ikke deres køretøj i denne klassifikation, hvilket rejser adskillige spørgsmål, selv på tidspunktet for deres erhvervelse. Det største problem er at få retten til at køre en scooter, da kategorien af kørekort, som skal opnås i henhold til den etablerede procedure, afhænger af, at denne transport tilhører en bestemt type. Det er forbudt at køre på en scooter uden kørekort, da selv for disse køretøjer er der i øjeblikket en separat kategori, som chauffører er tvunget til at tage eksamen til.

Hvilken kategori er angivet på scooterens kørekort?

I overensstemmelse med den moderne russiske klassificering af køretøjer klassificeres scootere som knallerter, da deres arbejdsvolumen ikke overstiger halvtreds kubikcentimeter. Derfor skal man gennemgå uddannelse og opnå en licens med kategorien "M", som specielt blev indført i den navngivne føderale lov for at øge niveauet for trafiksikkerhed på vejene for at opnå retten til at køre en scooter. Det skal huskes, at enhver person, der er fyldt 16 år og har opfyldt andre lovmæssige krav for at opnå den nødvendige viden og færdigheder, kan få kørekort i denne kategori. I nogle lande er det tilladt at køre scootere uden nogen dokumenter, men i Den Russiske Føderation er sådanne handlinger en administrativ lovovertrædelse.

Hvad er ansvaret for at køre en udokumenteret scooter?

Da tilstedeværelsen af et kørekort med kategorien "M" er obligatorisk for enhver chauffør, og derefter straffes administrativt at køre dette køretøj i mangel af en passende licens. Der er ikke noget særligt administrativt ansvar for knallertejere, så de straffes generelt. Så for at køre en scooter i fravær af de relevante dokumenter, skal du betale en bøde, hvis beløb vil være fra fem til femten tusind rubler. En strengere straf følger, hvis chaufføren ikke har ret til at køre et køretøj på grund af hans fratagelse.

Anbefalede: