Sådan Beskyttes Rettigheder

Indholdsfortegnelse:

Sådan Beskyttes Rettigheder
Sådan Beskyttes Rettigheder

Video: Sådan Beskyttes Rettigheder

Video: Sådan Beskyttes Rettigheder
Video: Dit Demokrati | Rettigheder 2024, April
Anonim

Artikel 12 i Den Russiske Føderations civillov (Den civile lovbog i Den Russiske Føderation) fastlægger visse metoder til beskyttelse af enkeltpersoners borgerlige rettigheder - borgere og juridiske enheder - organisationer:

Sådan beskyttes rettigheder
Sådan beskyttes rettigheder

Instruktioner

Trin 1

Anerkendelse af retten. Denne metode implementeres ved at indgive et krav i retten. For eksempel, hvis det er nødvendigt, anerkende ejerskabet af en ting, ejendom, der opstod på grund af erhvervende recept (artikel 234 i Den Russiske Føderations civilret).

Trin 2

Gendannelse af den situation, der eksisterede før krænkelsen af retten, og undertrykkelse af handlinger, der krænker retten eller skaber en trussel om krænkelse heraf. For eksempel er en krænket ret til en grund grund genoprettet i tilfælde af uautoriseret besættelse af en grund (artikel 60 i Den Russiske Føderations landkode - LC RF). Den samme artikel i Den Russiske Føderations arbejdskodeks fastslår, at handlinger, der krænker borgernes og juridiske enheders rettigheder til jord eller skaber en trussel om deres krænkelse, kan undertrykkes ved at suspendere industrielle, civile boliger og anden konstruktion såvel som i andre måder, der er angivet i artiklen.

Trin 3

Anerkendelse af en ugyldig transaktion som ugyldig og anvendelse af konsekvenserne af dens ugyldighed anvendelse af konsekvenserne af ugyldigheden af en ugyldig transaktion. Denne metode til beskyttelse af borgerlige rettigheder udføres i retten. Den interesserede part, der er specificeret i Den Russiske Føderations civillov, har ret til at anmode retten om at erklære transaktionen ugyldig af de grunde, der er fastlagt i Den Russiske Føderations civillov. For eksempel når en persons autoritet til at indgå en transaktion er begrænset af en aftale, og når en person foretager en transaktion, overgår en sådan person disse begrænsninger, så kan retten anerkende transaktionen som ugyldig. Et krav om dette kan indgives af en person i hvis interesse begrænsningerne er fastslået, i tilfælde hvor det er bevist, at den anden part i transaktionen kendte eller burde have kendt om disse begrænsninger (artikel 174 i den russiske civillov Føderation). Transaktioner, hvis ugyldighed er underlagt etablering i retten, kaldes ugyldige. Transaktioner, der er ugyldige, uanset deres anerkendelse som sådan, kaldes ugyldige (artikel 166 i Den Russiske Føderations civilret). Enhver interesseret person kan indgive et krav om anvendelse af konsekvenserne af en ugyldig transaktion. Retten kan også anvende sådanne konsekvenser og på eget initiativ.

Trin 4

Ugyldiggørelse af en handling fra et statsligt organ eller lokalt selvstyreorgan. En normativ handling fra et statligt organ, et lokalt selvstyreorgan og i tilfælde, der er etableret ved lov, også en normativ handling, der ikke overholder loven, andre juridiske handlinger og krænker borgernes (eller juridiske) borgerlige rettigheder og legitime interesser enhed), kan anerkendes af retten som ugyldig. I dette tilfælde er den krænkede ret genstand for genoprettelse eller beskyttelse på andre måder, jf. Artikel 12 i Den Russiske Føderations civillov (artikel 13 i den russiske føderations civile kode).

Trin 5

Selvforsvar er rigtigt. Med andre ord anerkender loven en persons ret til at forsvare sine rettigheder ved sine egne handlinger. Så hvis for eksempel ejeren af en havegrund opdagede, at en nabo havde installeret et hegn, der kom ind på hans område, kan han når som helst demontere et sådant hegn fra hans plot. Som det fremgår af artikel 14 i Den Russiske Føderations civillov, skal metoderne til selvforsvar være proportionale med overtrædelsen og ikke gå ud over grænserne for de nødvendige handlinger for at undertrykke den. Det vil sige, hvis den samme nabo for eksempel forsøger at ordne tingene med overtræderen med næverne og påføre ham kropslig skade, vil han overskride de tilladte grænser for lovens selvforsvar.

Trin 6

Duty awards in natura. Her taler vi om de sager, hvor retten i modsætning til monetær kompensation pålægger sagsøgte forpligtelsen til at udføre en bestemt handling til fordel for sagsøger, ofte er denne beskyttelsesmetode forbundet med overførsel af en individuelt defineret ting (en bestemt jordtildeling, et billede af en berømt kunstner), som er af værdi for sagsøgeren.

Trin 7

Erstatning for erstatning og 8) indsamling af fortabelse. Disse beskyttelsesmetoder kan implementeres af en person både ved hjælp af en domstol og uden for retten. For eksempel kan en person - en part i en kontrakt kræve erstatning for den anden part for tab og opkrævning af en fortabelse i tilfælde, der er fastsat i kontrakten, i en klageprocedure.

Trin 8

Erstatning for ikke-økonomisk skade. I dette tilfælde taler vi om erstatning for en borgeres fysiske og mentale lidelse (kategorien moralsk skade finder ikke anvendelse på juridiske enheder) i monetære termer. Kompensation for moralsk skade er reguleret i artikel 1099-1101 i Den Russiske Føderations civillov.

Trin 9

Ophør eller ændring af retsforhold. Et eksempel på denne beskyttelsesmetode er opsigelsen af en kontrakt ved en domstol efter anmodning fra en kontraherende part, hvis rettigheder er blevet krænket af den anden part (artikel 450 i Den Russiske Føderations civile kode).

Trin 10

Manglende anvendelse af retten af en handling fra et statligt organ eller lokalt selvstyreorgan, der er i strid med loven. Denne metode til beskyttelse af borgerlige rettigheder indebærer også umuligheden af at basere deres krav i retten på en handling fra et statsorgan eller en lokal regering, der strider mod loven.

Listen over metoder til beskyttelse af rettigheder, der er oprettet i artikel 12 i Den Russiske Føderations civilret, er ikke lukket. Særlig lovgivning kan også etablere andre måder at beskytte retten på.

Anbefalede: