Har En Borger Ret Til At Udøve Offentlig Kontrol

Indholdsfortegnelse:

Har En Borger Ret Til At Udøve Offentlig Kontrol
Har En Borger Ret Til At Udøve Offentlig Kontrol

Video: Har En Borger Ret Til At Udøve Offentlig Kontrol

Video: Har En Borger Ret Til At Udøve Offentlig Kontrol
Video: Belarus requested Nuclear Weapons from Russia against Europe 2024, Kan
Anonim

En borger har ret til at udøve offentlig kontrol, når han tiltræder en menneskerettighedsorganisation eller et offentligt kammer. Der er en liste over personer, der ikke kan blive controllere.

Har en borger ret til at udøve offentlig kontrol
Har en borger ret til at udøve offentlig kontrol

Der er et stort antal tilsyns- og reguleringsorganisationer i Rusland. Imidlertid falder antallet af overtrædelser fra siden af forskellige strukturer ikke. Kravene i budgetlovgivningen og -forordningerne overholdes ikke, når de leverer varer og tjenester. Niveauet for korruption er heller ikke faldende. Derfor blev der i 2014 vedtaget en lov om offentlig kontrol.

Funktioner ved offentlig kontrol

Det udføres på basis af selvorganisering af borgerne eller af enkeltpersoner på eget initiativ. I Rusland udføres kontrol af:

  • forskellige menneskerettighedsorganisationer
  • NPO;
  • offentlige kamre.

Alle har ret til at overvåge aktiviteterne i regeringsorganer, lokale myndigheder og andre organisationer. Hvis en person ikke har fundet beskyttelse af sine rettigheder eller interesser i kommunale og andre stater. myndigheder kan han henvende sig til offentlige foreninger for at løse problemet i retten.

Det offentlige råd kan ikke omfatte:

  • personer, der har offentligt embede
  • stat medarbejdere
  • borgere med en kriminel journal
  • mennesker med dobbelt statsborgerskab.

Grundlæggende rettigheder for personer, der udøver offentlig kontrol

Personer, der deltager i denne aktivitet, har ret til:

  • overvåge;
  • indgive klager på deres egne vegne til retten og retshåndhævende myndigheder
  • send forslag.

De har ret til at offentliggøre arbejdsrapporter på specielle websteder. For eksempel viser RPO "Offentlig kontrol" alle oplysninger på sit websted. Controllere kan anmode de overvågede organer om de nødvendige oplysninger og dokumenter, sende materiale til myndighederne, når overtrædelser opdages. De statslige organer, der har modtaget appellen, skal give svar inden for 30 dage. Hvis sagen kræver en øjeblikkelig efterforskning, skal svaret gives straks.

Hvad kan de offentlige tilsynsmyndigheder ikke inspicere og gøre?

Organisationer og enkeltpersoner har ikke ret til at kontrollere regnskab og andre papirer relateret til virksomhedens finansielle og økonomiske aktiviteter. Lukket for dem adgang til undersøgelsen af korrekt brug af kasseapparater, ansættelseskontrakter og lægebøger.

Offentlige tilsynsførende kan ikke kræve adgang til kontorlokaler eller refusion for et testkøb. Sidstnævnte kan kun ske gennem en domstol.

Hvis du vil blive controller, skal du gennemgå uddannelse. Det inkluderer teoretiske lektioner, deltagelse i aktiviteter med erfarne observatører. Klasser gennemføres normalt af advokater, psykologer og sociale aktivister. Kurser tilbydes normalt gratis.

Anbefalede: