Hvordan Man Ansøger Om Statsborgerskab For En Nyfødt

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Ansøger Om Statsborgerskab For En Nyfødt
Hvordan Man Ansøger Om Statsborgerskab For En Nyfødt

Video: Hvordan Man Ansøger Om Statsborgerskab For En Nyfødt

Video: Hvordan Man Ansøger Om Statsborgerskab For En Nyfødt
Video: Hvordan bliver man dansk statsborger 2024, April
Anonim

For at dit barn skal blive et fuldt medlem af samfundet, skal han få statsborgerskab. Barnet kræver allerede meget opmærksomhed, hvordan man gør uden unødvendig indsamling af papirer, og hvad er der nødvendigt for at opnå statsborgerskab?

Sådan ansøger du om statsborgerskab for en nyfødt
Sådan ansøger du om statsborgerskab for en nyfødt

Instruktioner

Trin 1

Beslut om dit barn har brug for statsborgerskab. En nyfødt kan undvære det, og statsborgerskab er ikke påkrævet for en person under fjorten år. Men hvis du planlægger en ferie i udlandet med et barn, har han eller hun brug for statsborgerskab for at forlade landet. Der kræves også statsborgerskab for at opnå et certifikat for moderskabskapital. Derfor er det bedre at udstede det med det samme. Derudover vil det helt sikkert være nødvendigt at få et pas - når dit barn fylder fjorten år.

Trin 2

Det første dokument, du har brug for, er et fødselsattest til dit barn. Det er gyldigt i en måned efter fødslen. Dette dokument angiver, hvornår og hvor din baby blev født, hvilket køn det er, hvem der fødte barnet. For at udstede et fødselsattest skal du sørge for at præsentere dette certifikat på registreringsdatabasen.

Trin 3

Gå nu til registreringsdatabasen på dit bopælssted. Det er her, du skal få et fødselsattest til dit barn. Bemærk, at du skal ansøge om et certifikat senest en måned efter fødslen. I registreringsdatabasen har du brug for følgende dokumenter:

- et dokument, der er grundlaget for statsregistrering af et barns fødsel (et fødselsattest eller en erklæring fra en person, der var til stede ved fødslen - hvis fødslen ikke fandt sted i en medicinsk institution);

- pas fra forældre (i en ufuldstændig familie - kun mødre)

- vielsesattest (hvis til stede).

Trin 4

Siden 2007 er opnåelse af statsborgerskab for nyfødte blevet forenklet så meget som muligt. Du skal bare kontakte FMS's distriktsafdeling. I dette tilfælde kræves forældres pas og et barns fødselsattest. Umiddelbart på den dag, du ansøger, bliver du stemplet med et statsborgerskab på bagsiden af dit fødselsattest.

Trin 5

Bemærk - før du skulle registrere statsborgerskab var du nødt til at få et separat dokument - den såkaldte indsats. Nu sættes stemplet for statsborgerskab på selve certifikatet, men de tidligere modtagne indsatser er også gyldige.

Anbefalede: