Sådan Får Du Russisk Statsborgerskab Til Et Barn

Indholdsfortegnelse:

Sådan Får Du Russisk Statsborgerskab Til Et Barn
Sådan Får Du Russisk Statsborgerskab Til Et Barn

Video: Sådan Får Du Russisk Statsborgerskab Til Et Barn

Video: Sådan Får Du Russisk Statsborgerskab Til Et Barn
Video: Legoland Billund 2018 - den fedeste forlystelsespark i Danmark 2024, Marts
Anonim

Lov nr. 62-FZ "Om russisk statsborgerskab" fastlægger grundene til børns erhvervelse af russisk statsborgerskab. Et barn kan få russisk statsborgerskab både ved fødslen og efter anmodning fra sine forældre (værger, forvaltere). Et barns erhvervelse af statsborgerskab ved fødslen afhænger af forældrenes statsborgerskab og fødested.

Sådan får du russisk statsborgerskab til et barn
Sådan får du russisk statsborgerskab til et barn

Instruktioner

Trin 1

Et barn accepteres som russisk statsborgerskab, uanset om det er født i Rusland eller i udlandet:

1. når barnets mor og far er russere, 2. når barnet har en enlig forælder - en statsborger i Den Russiske Føderation, 3. når en af forældrene er statsborger i Den Russiske Føderation, og den anden forælder har status som statsløs person eller anerkendes som savnet, eller hvis hans opholdssted er ukendt, 4. når den ene forælder er statsborger i Den Russiske Føderation, er den anden forælder udenlandsk statsborger og truer med at opnå status som statsløs person.

Trin 2

Et barn født på Den Russiske Føderations område bliver også statsborger i Den Russiske Føderation:

1. når en af barnets forældre er russer, og den anden forælder er udenlandsk statsborger, 2. når begge forældre til barnet (eller hans eneste forælder) er udenlandske statsborgere, der bor i Rusland, og den stat, hvor de er statsborgere, ikke giver barnet dets statsborgerskab.

3. når begge forældre til barnet (eller hans eneste forælder) er statsløse personer, der bor i Den Russiske Føderation.

Trin 3

Derudover kan et barn, der ikke er statsborger i Den Russiske Føderation, få adgang til russisk statsborgerskab på den måde og af de grunde, der er fastsat i artikel 14, 25, 26 i statsborgerskabsloven: for børn er der en forenklet procedure for adgang til statsborgerskab. Den forenklede procedure indebærer en appel til de kompetente myndigheder med en ansøgning om optagelse af et barn til statsborgerskab. Både forældre og værger (forvaltere) til barnet, der har ret til dette i henhold til statsborgerskabsloven, kan fungere som ansøgere.

Trin 4

En ansøger, der bor i Rusland, skal sende en ansøgning om optagelse til et barns statsborgerskab til organerne for interne anliggender på bopælsstedet. En ansøger, der er bosiddende uden for Den Russiske Føderation, kan indsende en ansøgning til en russisk diplomatisk mission eller konsulat.

Trin 5

Ansøgningen foretages i to eksemplarer på en særlig form. Sammen med ansøgningen fremlægges et identitetsdokument for ansøgeren samt følgende dokumenter:

- barnets fødselsattest eller dets pas, hvis der er noget

- hvis barnet bor på Den Russiske Føderations område, en opholdstilladelse eller andet dokument, der bekræfter barnets ophold i Rusland

- et dokument, der beviser identiteten og statsborgerskabet for den anden forælder (når barnet får statsborgerskab på grundlag af paragraf "a", del 2 i artikel 14 og del 2 og 4 i artikel 25 i lov om statsborgerskab)

- et dokument, der bekræfter status for en statsløs person fra den anden forælder (når barnet får statsborgerskab på grundlag af paragraf "a", del 2 i artikel 14 og del 3 i artikel 25 i lov om statsborgerskab)

- certifikat for etablering af værgemål eller kuratorium, alt efter hvad der er relevant

- for at erhverve russisk statsborgerskab af et barn mellem 14 og 18 år kræves hans skriftlige samtykke. Et sådant samtykke udfærdiges i enhver form og bekræftes af en notar;

- 3 fotografier af barnet (3x4 cm)

- en kvittering for betaling af statsafgift eller konsulatgebyr.

Trin 6

Behandling af en ansøgning efter en forenklet procedure og en afgørelse om den gennemføres inden for seks måneder fra datoen for indgivelse af ansøgningen. Ansøgeren underrettes om beslutningen om en sådan ansøgning inden for en måned fra datoen for afgørelsen. Hvis beslutningen om at tildele russisk statsborgerskab til et barn, der har fyldt 14 år, er godkendt, udstedes et russisk pas og en speciel indsats udstedes til et barn under denne alder, der bor i Rusland. i fødselsattesten, der bekræfter, at barnet har russisk statsborgerskab. Hvis et barn under 14 år ikke bor i Rusland, oplyses oplysninger om ham i pas af barnets forældre (r) - borgere i Den Russiske Føderation. På anmodning af barnets forældre kan han også få udstedt et russisk pas.

Anbefalede: