Sådan Copyright Sange

Indholdsfortegnelse:

Sådan Copyright Sange
Sådan Copyright Sange

Video: Sådan Copyright Sange

Video: Sådan Copyright Sange
Video: SÅDAN ER DET AT VÆRE SØSKENDE 2024, Marts
Anonim

Lad os sige, at du skrev en sang. Musikken er din, ordene er også din. Hvis ordene ikke er dine, har du (hvis der ikke er gået 70 år siden forfatterens død) til at indgå en aftale med digteren om de betingelser, hvorunder du kan bruge hans digte. Generelt er en aftale den vigtigste måde at beskytte ophavsretten på.

Sådan copyright sange
Sådan copyright sange

Instruktioner

Trin 1

Bare husk, at ophavsretten er dobbelt. På den ene side er dette personlige ikke-ejendomsrettigheder, for eksempel dit navn (eller pseudonym) som forfatter. På den anden side er dette forfatterens eksklusive ret til at bruge hans værker. Til din information: krænkelse af ophavsret - og tilskrivning af forfatterskab og krænkelse af brugsrettigheder - hvis de forårsagede forfatteren alvorlig skade - en strafbar handling (artikel 146 i Den Russiske Føderations straffelov).

Trin 2

Så du har skrevet sangen. Ophavsret opstår ved oprettelsen af et værk og kræver ingen særlige registreringstrin. En anden ting er, at du kan give hver kopi af sangen en indskrift: ©, dit efternavn, skriveår. Du kan også rette prioriteten: datoen for oprettelsen af din sang (det er meget usandsynligt, men det kan ske, at nogen skriver den samme sang, og spørgsmålet opstår i retten, hvem der gjorde det først). Du kan registrere prioriteten på specielle advokatkontorer i Russian Authors 'Society eller alene - ved at sende sangen til dig selv med anbefalet post.

Trin 3

Det næste spørgsmål vil være, hvad præcis vil du beskytte sangen mod. Ofte er der tre trusler: din sang bliver videregivet som din, udgivet på CD og tjent penge på salg; din sang bruges, siger, i et skuespil, forfatteren bliver ikke angivet, du bliver ikke betalt; din sang vil blive arrangeret som karaoke eller vil blive brugt i et andet arrangement med forskellige ord, og igen får du ikke betaling. Det vil sige, at du ikke forsvarer sangen, du forsvarer din ret til at modtage penge til lovlig brug af din sang. Og sådan beskyttelse udføres af en licensaftale.

Trin 4

Der er en faldgrube her. Hvis du sender din sang på Internettet på offentlige portaler, betyder det, at du aldrig med sikkerhed ved, hvem der downloadede din sang, behandlede, bruger og modtager dine penge for den. Der er selvfølgelig detektivagenturer, der hjælper dig med at finde skurke, og derefter en klagepunktserklæring til retten eller anklagemyndigheden, artikel 146 … Faldgrubben ligger i Internets anonymitet. Og du indgår en licensaftale med en bestemt person eller juridisk enhed. Og i denne aftale angiver du tydeligt rettighederne til hvilke typer brug af sangen du overfører (du finder en liste over eneret i artikel 1270 i Den Russiske Føderations civillov). Hvor længe overfører du rettighederne. Hvilke pengesummer og i hvilken rækkefølge får du betalt for de overførte rettigheder. Hvad er parternes ansvar for manglende overholdelse af kontraktbetingelserne. Antag for eksempel, at du vil have et studie til at frigive din sang (eller et album med 10 sange - som ikke ændrer billedet) som en CD og sælge den. Og det betyder, at du i henhold til en licensaftale skal overføre rettighederne til studiet i det mindste til at reproducere (frigive en CD), distribuere (sælge), offentligt vise et fragment af en sang til reklameformål, og også, hvis du har brug for lave et arrangement mere teknisk og æstetisk af høj kvalitet og omarbejde sangen.

Anbefalede: