Hvordan Man Skriver Et Slogan For Reklame

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Skriver Et Slogan For Reklame
Hvordan Man Skriver Et Slogan For Reklame

Video: Hvordan Man Skriver Et Slogan For Reklame

Video: Hvordan Man Skriver Et Slogan For Reklame
Video: Как создать слоган или слоган 2024, April
Anonim

En vellykket reklametekst er altid et maksimalt antal nyttige oplysninger med et minimum af ord. Som det med rette er bemærket, er det lettere at komponere ti sonetter end en effektiv reklamebesked. I enhver reklametekst er en "chok" reklamelinje vigtig, en fængende sætning, der formidler essensen af reklameforslaget i en kondenseret form. Et slogan bliver ofte en sådan sætning. Det er et stærkt reklamemedium. De bedste eksempler på slogans er registreret som et varemærke. Hvordan lærer man at komponere, komponere et slogan?

Hvordan man skriver et slogan for reklame
Hvordan man skriver et slogan for reklame

Instruktioner

Trin 1

Sloganet kaldes med rette et reklameslogan (fra det gamle franske "slagkrig"). Dette er et motto, et kald, et kort figurativt udtryk, en aforistisk udtrykt tanke. Sloganet bringer reklame til live. Det menes, at 4-5 gange flere mennesker bemærker denne verbale reklamefigur, end de læser hele annoncen. At skabe et nyt slogan er en kreativ forretning.

Trin 2

Inden du komponerer et slogan, vælger, kreativt omarbejder og kritisk genovervejer kendte og veletablerede sætninger, skal du forstå de grundlæggende krav til et reklameslogan. Sloganet skal være: - kort og interessant;

- pålidelig og forståelig

- dynamisk og genkendelig

- kompatibel med formålet med reklamekampagnen. Den skal indeholde en idé om reklameemne (husk det gamle:”Intetsteds andet end i Mosselprom”).

Trin 3

Et godt slogan kan ikke skrives, hvis emnet for annoncen ikke er grundigt undersøgt. Undersøg og undersøg i detaljer problemerne i forbindelse med:

- unikhed, fordele ved produktet (service);

- annonceringskundens vision om produktet

- målgruppe;

- det forventede anvendelsesområde for sloganet (bred, flerdimensionel reklamekampagne, engangskampagne, der linker til en bestemt type medier).

Trin 4

For at skabe et effektivt slogan er det vigtigt at søge efter en reklameidee, et betydningsfuldt image. Mange tekstualister i dette arbejde bliver hjulpet af oprettelsen af den såkaldte struktur i det associerende felt - fiksering af begreber, konstanter forbundet med reklamegenstanden. Disse kan være: handlingsprincippet for det valgte objekt, metoden for dets anvendelse, genstand for indflydelse, materiale, form, farve osv. Det er vigtigt at oprette et aktivt ordforråd: udvælgelse af synonymer, antonymer for potentielt betydningsfulde ord - sloganets reklameenheder.

Trin 5

Det skal huskes, at et slogan er en sætning, der opfattes med det samme og huskes uden besvær. Det kan være både konstant og skiftende. Et berømt eksempel er sloganet fra Coca-Cola-firmaet. I 1886 var det "Drik Coca-Cola", i 1976 - "Coca tilføjer liv", senere - "Drik en legende".

Trin 6

I den specialiserede litteratur finder du mange anbefalinger om mulige algoritmer til oprettelse af slogans. Her er nogle eksempler: 1. Spil på ord. Sloganet om mineralvand "Holy Spring" er "Nøglen til velstand.".3. Parafrasering (erstatning af et ord i en fraseologisk enhed med en konsonant): "Gratis - Volvo".4. Defraseologisering (oprettelse af en kontekst, hvor et udtryk får en ny betydning). Sloganet for "Moment" -limen er "Værdsætter øjeblikket!" 5. Lexikal symmetri: "Anstændigt magasin om anstændige biler."

Anbefalede: