Nye Regler For Registrering Af En Ulykke

Nye Regler For Registrering Af En Ulykke
Nye Regler For Registrering Af En Ulykke

Video: Nye Regler For Registrering Af En Ulykke

Video: Nye Regler For Registrering Af En Ulykke
Video: Naturalytelser - Nye regler fra 2019 2024, Marts
Anonim

Fra 1. juli 2015 træder ændringer i vejreglerne i kraft for chaufførers handlinger i tilfælde af en trafikulykke. Loven giver mulighed for at forlade et ulykkessted uden negative følger for føreren.

Nye regler for registrering af en ulykke
Nye regler for registrering af en ulykke

Førers første handling ændres ikke. Først skal du stoppe, tænde nødbanden og indstille trekanten (nødstopskilt).

For det andet skal du forstå, om der er ofre.

Giv de skadede hjælp og tilkald en ambulance. I tilfælde af en ulykke med ofrene vil analysen af ulykken ikke være uden politiets deltagelse.

Efter at have ringet til politiet skal du muligvis selv tage ofrene til hospitalet (i nødstilfælde og når det er umuligt at sende dem med passerende transport).

Hvis nødbiler blokerede vejen, så det grundlæggende er umuligt at køre (hverken i den næste bane eller på siden af vejen - på nogen måde), så er du nødt til at frigøre kørebanen og rette billedet af ulykken. Det bliver lettere at fastgøre bilens position og miljøet efter en ulykke. I henhold til de nye regler kræves der ikke vidner, nok fotos, videoer, diagrammer osv.

Forpligtelsen til at registrere data om ulykkesvidner forbliver uændret.

Der vil være mere plads til at løse vejtrafikulykker, hvis ingen blev såret i ulykken undtagen "jernhestene".

Først skal du vurdere, om biler forstyrrer andres bevægelser. Hvis ulykken skal undgås, er det nødvendigt at fjerne bilerne fra kørebanen. Det er muligt at fastsætte stedet for en ulykke på alle tilgængelige måder, inklusive fotos og videoer.

For det andet er det nødvendigt at vurdere "tragediens omfang": arten af skaden, hvem gik hen, hvem der var skylden og hvad man skulle gøre - at forhandle eller diskutere.

I tilfælde af "argument" -muligheden fortsætter vi på den gammeldags måde. Vi nedskriver vidnedata og kalder politiet. Politiet har også et valg: de kan ankomme til ulykkesstedet, eller de kan invitere til registrering på posten for vejpatruljetjenesten eller i politienheden.

Hvis du beslutter dig for at "forhandle", er det ikke nødvendigt at kontakte politiet. Der er tre muligheder for handling efter parternes skøn:

1. Udarbejd ikke dokumenter om en trafikulykke. Enig indbyrdes, hvem skylder hvem og hvor meget, løse problemet med erstatning for skader på stedet.

2. Kør til nærmeste vejpatruljestation eller til en politienhed for at registrere en ulykke.

3. Udfyld ulykkesdokumenterne på egen hånd, den såkaldte "europrotocol". Muligheden fungerer i tilfælde af en ulykke med to biler, og hvis begge chauffører har en OSAGO-politik (det er vigtigt at huske, at forsikringsbeløbet ikke overstiger 50.000 rubler).

De nye regler gør det muligt at fjerne forpligtelsen til at registrere mindre ulykker fra politibetjente. Hvorfor vente, spilde tid, når du kan løse alt på stedet, og på samme tid er det helt lovligt.

Anbefalede: