Sådan Får Du Litauisk Statsborgerskab

Indholdsfortegnelse:

Sådan Får Du Litauisk Statsborgerskab
Sådan Får Du Litauisk Statsborgerskab

Video: Sådan Får Du Litauisk Statsborgerskab

Video: Sådan Får Du Litauisk Statsborgerskab
Video: Hvordan bliver man dansk statsborger 2024, April
Anonim

Litauen er en af de baltiske stater, der ligger på den østlige kyst af Østersøen. Den 1. maj 2004 tiltrådte Republikken Litauen Den Europæiske Union, hvilket øgede dette lands tiltrækningskraft i øjnene af potentielle emigranter. Faktisk har litauisk statsborgerskab mange åbenlyse fordele, men det er ikke så let at få det.

Sådan får du litauisk statsborgerskab
Sådan får du litauisk statsborgerskab

Instruktioner

Trin 1

Spørgsmålene om at opnå, gendanne og miste litauisk statsborgerskab er reguleret af loven om Republikken Litauen om statsborgerskab, der trådte i kraft den 1. januar 2003. I henhold til dette dokument kan litauisk statsborgerskab erhverves enten ved fødsel eller gennem naturalisering.

Trin 2

Børn født af litauiske statsborgere kan få statsborgerskab i Republikken Litauen ved fødslen, uanset barnets fødested. Hvis kun en forælder til et barn har litauisk statsborgerskab, får han / hun statsborgerskab, hvis han er født på Litauens område. Et statsløst barn født på Litauens område og permanent bosat i landet har også ret til at blive fuldtidsborger i landet, uanset forældrenes statsborgerskab.

Trin 3

En person, der opfylder en række betingelser, kan få statsborgerskab i Republikken Litauen ved naturalisering. Først og fremmest skal du bevise, at du har boet i landet i 10 år eller mere. Derudover skal du fremlægge bevis for en stabil og lovlig indtægtskilde i landet. For at opnå litauisk statsborgerskab skal du bevise, at du ikke har noget andet statsborgerskab, eller at du har afvist dit tidligere statsborgerskab / statsborgerskab.

Trin 4

Det er også værd at huske, at en kandidat til at opnå litauisk statsborgerskab skal bestå en eksamen på det litauiske sprog og i det grundlæggende i landets forfatning. Testproceduren er fastlagt af regeringen i Litauen. Personer over 65 år, handicappede såvel som personer med psykisk handicap er undtaget fra undersøgelseskontrollen.

Trin 5

Personer, der er indgået ægteskab med statsborgere i Republikken Litauen, kan blive fulde statsborgere i landet efter 5 års permanent ophold på Litauens område i et lovligt ægteskab. Samtidig inkluderer proceduren for at opnå statsborgerskab også en sprogeksamen og en test for viden om landets forfatning.

Anbefalede: