Sådan Bliver Du Direktør For En Individuel Iværksætter

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bliver Du Direktør For En Individuel Iværksætter
Sådan Bliver Du Direktør For En Individuel Iværksætter

Video: Sådan Bliver Du Direktør For En Individuel Iværksætter

Video: Sådan Bliver Du Direktør For En Individuel Iværksætter
Video: Jesper Buch: Sådan bliver du iværksætter 2024, April
Anonim

En individuel iværksætter (IP) er en person, der driver forretning uden at danne en juridisk enhed (organisation af et selskab med aktionærer osv.). En individuel iværksætter kræver ikke ordrer for at udpege en leder. Som regel bliver en person, der beslutter at arbejde som en individuel iværksætter, efter registreringsproceduren som standard ejer og direktør. Der er dog nuancer at overveje.

Sådan bliver du direktør for en individuel iværksætter
Sådan bliver du direktør for en individuel iværksætter

Nødvendig

  • - pas
  • - ansøgning i form af Р21001
  • - KRO
  • - pensionsbevis
  • - modtagelse af betaling af statsafgift
  • - notariseret fuldmagt

Instruktioner

Trin 1

Enhver dygtig borger i alderen 14-18 år og derover kan blive en individuel iværksætter uanset uddannelse og økonomisk succes (med undtagelse af militærpersonale og ansatte i statslige / kommunale organer). Mindreårige (14-17 år) kræver skriftligt samtykke fra forældre, værger eller værgemyndigheder.

Trin 2

For at gennemgå registreringsproceduren skal du kontakte skattekontoret på registreringsstedet med følgende dokumenter: 1. pas (eller ethvert identitetsdokument), 2. pensionsbevis, 3. TIN, 4. ansøgningsskema R21001, 5. modtagelse af betalingsstatusgebyrer. Du kan indsende dokumenter personligt, via mail eller ved at kontakte et specialiseret firma, der yder juridisk bistand til registrering af en individuel iværksætter (omkostningerne ved hjælp varierer fra 1.500 til 3.500 rubler afhængigt af virksomhedens popularitet på markedet).

Trin 3

Alle fotokopier skal certificeres af en notar (ikke påkrævet, hvis du personligt indsender dokumenter med de medfølgende originaler). I tilfælde af personlig kontakt udstedes et certifikat med en liste over de indsendte dokumenter og underskriften fra den specialist, der har modtaget dem. Registrering tager gennemsnitligt 5 til 10 dage. Hvis en individuel iværksætter anerkendes, får du et certifikat for registrering som individuel iværksætter og et uddrag fra USRIP (Unified State Register of Individual Entrepreneurs). Fra registreringstidspunktet kommer forpligtelsen til at betale skat i henhold til det valgte skattesystem og give oplysninger om indkomst.

Trin 4

Der er fire beskatningssystemer for individuelle iværksættere, og deres valg er frivilligt: 1. forenklet skattesystem - forenklet skattesystem (gyldigt i 3 år og fritaget for skatter på enkeltpersoners indkomst og ejendom). (da du blev forfatter til nye teknologier), 3. UTII - en samlet skat på imputeret indkomst (profit skat, bevidst beregnet af skatteinspektionen i henhold til klassificeringen af typen af aktivitet hos en individuel iværksætter), 4. hoved / generelt skattesystem - OSNO (regnskab holdes fuldt ud, betaling af moms plus skat på fortjeneste og ejendom).

Trin 5

I tilfælde af afslag får ansøgeren en skriftlig afvisning med angivelse af årsagerne (en fejl i dokumenter, unøjagtige oplysninger, et påbud mod iværksætteraktivitet osv.). Du kan klage over afslag i retten senest 10 dage fra modtagelsesdatoen.

Trin 6

Navnet på den enkelte iværksætter er ansøgerens navn, og den juridiske adresse er adressen på dens registrering. For alle forpligtelser er en individuel iværksætter ansvarlig for sin ejendom. I tilfælde af at en borger ønsker at overføre ledelsen til en anden person, udarbejdes en fuldmagt (og certificeres af en notar), der angiver beføjelserne. Den person, der er specificeret i fuldmagt, kan ikke bære forpligtelser for loven i tilfælde af overtrædelser i den enkelte iværksætters aktiviteter. Faktisk kan en betroet person betragtes som en lederassistent.

Trin 7

Iværksætteren beslutter selv, om han skal ansætte nogen til at hjælpe ham eller ej. Ved udvidelse af personalet er en individuel iværksætter forpligtet til at registrere medarbejdere i overensstemmelse med arbejdskodeksen i Den Russiske Føderation og i fremtiden at trække forsikringsbidrag for hver medarbejder til pensionskassen. Forretningsaktivitet afsluttes i tre tilfælde: 1.skriftlig erklæring om afslutning af aktivitet, 2. iværksætterens død, 3. anerkendelse af den enkelte iværksætter som konkurs.

Anbefalede: