Har Administrationsselskabet Ret Til At Slukke For Lyset For Restance På Leje

Indholdsfortegnelse:

Har Administrationsselskabet Ret Til At Slukke For Lyset For Restance På Leje
Har Administrationsselskabet Ret Til At Slukke For Lyset For Restance På Leje

Video: Har Administrationsselskabet Ret Til At Slukke For Lyset For Restance På Leje

Video: Har Administrationsselskabet Ret Til At Slukke For Lyset For Restance På Leje
Video: Se på Jesus, jeg vil løfte mitt blikk, og se på Ham slik som Han er 2024, April
Anonim

I henhold til lov har administrationsselskaber ret til at slukke lyset, hvis en person overtræder lejlighedsbetingelserne. Gælden for elektricitet på grund af borgernes skyld er meget stor, og derfor betragtes en forebyggende foranstaltning med en blackout acceptabel i tilfælde af ondsindet manglende betaling.

Har administrationsselskabet ret til at slukke for lyset for restance på leje
Har administrationsselskabet ret til at slukke for lyset for restance på leje

Administrationsselskabet kan træffe forskellige foranstaltninger for at få debitor til at betale. Det er ekstremt at slukke for lyset. Dette styres administrationsselskaber af i sådanne sager:

  1. Gæld beregnes ikke af tællere, men af den gennemsnitlige månedlige sats. Og når et beløb svarende til tre eller flere månedlige gennemsnitlige satser nås, fortsætter straffeloven til handling.
  2. Debitor vil blive sendt en meddelelse i et bekræftet brev, der skal afleveres personligt.
  3. Før straffeloven fortsætter med straffeforanstaltninger, giver straffeloven debitor 30 dage - dette er perioden for betaling af gæld.
  4. Hvis debitor ikke har løst problemet inden for 30 dage, får han et gentaget bekræftet brev - en meddelelse om, at lyset slukkes efter 3 dage.

Straffeloven har ingen ret til at slukke for elektricitet for gæld uden advarsel. Hvis dette sker, kan debitor appellere mod administrationsselskabets handlinger.

Juridiske og ulovlige straffe af skyldnere

I henhold til loven er straffeloven forpligtet til at advare borgerne om en mulig blackout for gæld. En sådan advarsel skal indeholde:

  • den periode, hvor du kan betale gælden - de samme 30 dage;
  • nævner hvornår og hvordan sanktioner træder i kraft.

UK kan slukke lyset helt eller delvist. Samtidig sender de en elektriker, der forsegler målerne og afbryder strømmen. Og dette segl kan kun fjernes, når gælden er betalt. Hvis debitor ikke straks kan betale hele beløbet, har han ret til at anvende straffeloven og bede om forlængelse.

I henhold til lov er administrationsselskabet forpligtet til at udarbejde en handling, når lyset er slukket. Der er ingen etableret form for ham, men selve handlingen er obligatorisk. Desuden i 3 eksemplarer, som hver skal underskrives af straffeloven og debitor. Hvis handlingen ikke blev udarbejdet eller blev udført forkert, anses det for at lyset var slukket ulovligt, og skyldneren har ret til at sagsøge administrationsselskabet. Det er muligt at appellere mod strømafbrydelsen, selvom straffeloven ikke sendte en underretning om strømafbrydelsen til skyldneren.

Det vil sige, at administrationsselskabets handlinger er ulovlige, hvis der ikke var nogen anmeldelse eller ikke udarbejdede en handling på grund af strømafbrydelsen.

Hvad kan man gøre

Hvis administrationsselskabet gjorde alt i henhold til loven, og skyldneren blev efterladt uden elektricitet, har han to måder:

  • betale gælden med det samme
  • bede om en forlængelse.

En forlængelse skal anmodes skriftligt fra det lokale elselskab. Det er umuligt at afvise denne anmodning i henhold til loven, og enhver borger har ret til forsinkelse. Når det er godkendt, skal du tage certifikatet og tage det til administrationsselskabet. Der bliver du nødt til at betale ca. 1000 rubler og derefter vente på, at en elektriker tænder lyset.

Anbefalede: