Sådan Får Du Patent På Et Job I

Indholdsfortegnelse:

Sådan Får Du Patent På Et Job I
Sådan Får Du Patent På Et Job I

Video: Sådan Får Du Patent På Et Job I

Video: Sådan Får Du Patent På Et Job I
Video: Sådan skriver du et godt CV – få gode og håndgribelige tips i denne videoguide – del 2 | Randstad 2024, April
Anonim

At få et patent i hverdagen kaldes ofte overgangen fra en individuel iværksætter til et forenklet skattesystem baseret på et patent. Dette frigør iværksætteren fra mange regnskabsprocedurer og reducerer ofte skattebyrden. Men ikke alle har ret til denne overbærenhed og gælder ikke i alle regioner.

Sådan får du et patent på et job
Sådan får du et patent på et job

Er det nødvendigt

  • - anvendelse af den etablerede formular
  • - penge til at betale for omkostningerne ved patentet.

Instruktioner

Trin 1

Først skal du finde ud af, om du har ret til et "forenklet" patentbaseret. For at gøre dette skal du være i status som en individuel iværksætter, have en gennemsnitlig medarbejder, og typen af din aktivitet, som du ansøger om patent på, skal medtages på listen i kapitel 26.3. Af skattereglerne i Den Russiske Føderation. Dybest set er disse forskellige husholdningstjenester til befolkningen. Årlig indkomst må ikke overstige de grænser, der er fastsat ved lov, hvorefter retten til "forenklet skat" går tabt.

Trin 2

Men det er ikke alt. Det er op til de lokale myndigheder i en bestemt region at give deres iværksættere mulighed for at anvende en forenklet patentbaseret forenkling. De har også ret til at vælge de typer aktiviteter, der er anført i Den Russiske Føderations skattekode, som de skal give denne ret til og etablere en enkelt patentværdi for hver.

Hvis der i din region ikke er nogen lov om anvendelse af et forenklet beskatningssystem baseret på et patent, bliver du nødt til at glemme denne mulighed.

Trin 3

Hvis alt er i orden, skal du henvende dig til dit skattekontor med en ansøgning om overgang til et forenklet skattesystem baseret på et patent, der angiver typen af aktivitet.

En ansøgning i form 26.2. P-1 kan hentes fra skattekontoret eller findes på Internettet.

Selvfølgelig skal din type aktivitet være blandt dine OKVED-koder. Hvis du har glemt at angive det, når du udfylder en ansøgning om registrering som iværksætter, skal du først foretage de nødvendige ændringer. Du skal indsende en ansøgning senest en måned fra det tidspunkt, du planlægger at skifte til et patent. Du kan selv vælge patentperioden. Mulige muligheder: fra en måned til et år.

Trin 4

Inden for 10 dage er skattekontoret forpligtet til at udstede et patent eller et begrundet afslag.

I tilfælde af et vellykket resultat skal den første tredjedel af patentomkostningerne betales inden for 25 kalenderdage fra datoen for dets gyldigheds begyndelse. For eksempel, hvis patentet er gyldigt fra 1. januar, skal en tredjedel af dette beløb være betalt inden den 25. januar. De resterende to tredjedele skal betales senest 25 dage efter patentets udløb: hvis patentet blev udstedt fra 1. januar i en måned, så indtil 25. februar, og hvis i et år - indtil 25. januar den næste år.

Omkostningerne ved patentet og detaljer til betaling kan afklares med skattekontoret.

Anbefalede: