Permisk Komi-sanger Ekaterina Plotnikova

Indholdsfortegnelse:

Permisk Komi-sanger Ekaterina Plotnikova
Permisk Komi-sanger Ekaterina Plotnikova

Video: Permisk Komi-sanger Ekaterina Plotnikova

Video: Permisk Komi-sanger Ekaterina Plotnikova
Video: Коми-пермяцкая певица Екатерина Плотникова 2024, Kan
Anonim

Ekaterina Vasilievna Plotnikova var en unik udøver af Komi-Permiske folkesange, russiske sange. I alt sang hun på 42 sprog i verden.

Synger Ekaterina Plotnikova
Synger Ekaterina Plotnikova

Ekaterina Plotnikova respekterede hellig nationale traditioner. Hun er forfatter til den første disk, udgivet på Permisk Komi-sprog.

Biografi

Billede
Billede

Ekaterina blev født i december 1936 i Komi-Permyak-distriktet i landsbyen Tebenkova.

Hun voksede op i en familie, hvor alle elskede at synge. Det er ikke overraskende, at Ekaterina Vasilievna absorberede kulturen hos sit oprindelige folk fra barndommen.

Hun huskede disse sange, senere kom de ind i sangerens repertoire.

Først havde Catherine en komplet familie. Men så blev hans far kaldt til fronten i 1941, han døde kort efter.

Og pigen dimitterede fra skolen og besluttede derefter at gå til medicinsk skole. Da det var en vanskelig efterkrigstid, kunne den fremtidige sanger ikke kunne gennemføre sine studier og modtage medicinsk uddannelse. I 1951 forlod hun denne institutions mure og besluttede at vende hjem for at arbejde på fabrikken.

Arbejdet var hårdt. Samtidige huskede pigen højlydt sange for at muntre op, hvoraf der var meget i hendes repertoire.

Skabelse

Billede
Billede

Kollegaer på fabrikken nød Katrins melodiske stemme. Det var de, der vedvarende rådede hende til at gå til sangcirklen. Her studerede pigen under vejledning af operasangeren Izmailova N. T. Det henledte opmærksomheden på pigens talent, inviterede hende til at synge i koret i operahuset i byen Perm. Ekaterina Plotnikova var dengang 23 år gammel. Derefter begyndte hun at arbejde som sanger i Syktyvkar.

For at forbedre sin vokalgave gik Plotnikova ind i kunstværkstedet, der var placeret i Moskva.

Her forbedrede sangeren sin gave og udførte musikalske kompositioner ikke kun på russisk og modersmål, men også sange fra verdens folk.

Derefter blev den allerede certificerede specialist E. V. Plotnikova inviteret til at arbejde på Philharmonic Society i byen Gorky. Og syv år senere flyttede Ekaterina Vasilievna til hovedstaden. Så hun begyndte at arbejde på filharmonien i Moskva-regionen.

Da kvinden blev 61 år, gik hun på en velfortjent pensionering.

Fortjeneste

Den berømte operadiva Ekaterina Plotnikova yder et stort bidrag til udviklingen af national og international kultur. Hun var en unik sanger, der udførte sine værker på 42 sprog i verden. E. V. Plotnikova indspillede 3 poster. Den første omfattede Komi-Perm sange. Den anden disk indeholdt sange af A. I. Kleshchina. - national komponist. Og den tredje disk er dedikeret til melodier, der er udbredt i Ural. De var på den ene side af pladen, og det russiske folks sange blev optaget på den anden. At anerkende sangerens fortjeneste blev opera divaet tildelt en høj rang. Dette var i 1996. Så sangeren blev en æret kunstner i Den Russiske Føderation.

Den jordiske sti for E. V. Plotnikova sluttede i 2002. Men ikke kun hendes sange forblev, men også 3 film, hvor denne Permian Komi-sanger medvirkede.