Hvordan Kan En Straffesag Afsluttes

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Kan En Straffesag Afsluttes
Hvordan Kan En Straffesag Afsluttes

Video: Hvordan Kan En Straffesag Afsluttes

Video: Hvordan Kan En Straffesag Afsluttes
Video: Java 640 etter honning, brukte sylindere, honing fra 0,05 til 0,06, innkjøring, motordrift. 2024, April
Anonim

Indledningen af en straffesag er endnu ikke en dom. Og selv i loven er der tydeligt præciserede punkter, på grundlag af hvilke sagen kan afsluttes. Det vigtigste er at studere loven godt og finde en god advokat.

Hvordan kan en straffesag afsluttes
Hvordan kan en straffesag afsluttes

Instruktioner

Trin 1

En straffesag kan afsluttes på grundlag af artikel 24 i Den Russiske Føderations straffeprocedurelov. Denne artikel siger, at det er muligt at afslutte sagen i mangel af en begivenhed såvel som corpus delicti. Undersøgelsen kan også afsluttes, hvis forældelsesfristen for strafferetlig retsforfølgning er udløbet, eller i tilfælde af mistænkt eller tiltalte. Sagen kan ikke fortsætte sin efterforskning, hvis offerets erklæring mangler.

Trin 2

Straffesagen skal afsluttes, hvis en ny lov er trådt i kraft inden domens ikrafttræden, der annullerer den vedtagne beslutning. Hele processen afsluttes også, hvis den strafferetlige forfølgelse af alle tiltalte eller mistænkte afsluttes.

Trin 3

Artikel 25 i strafferetsplejeloven for Den Russiske Føderation siger, at en straffesag kan afsluttes, hvis der var en forsoning mellem parterne. For at gøre dette skal offeret skrive en erklæring for at afslutte straffesagen. Men udover dette kræves også anklagerens samtykke.

Trin 4

På grundlag af artikel 27 i Den Russiske Føderations straffelov kan sagen afsluttes, hvis den tiltalte eller mistænkte ikke er involveret i den begåede forbrydelse. Grundlaget kan også være en amnestihandling eller eksistensen af en dom i samme sag mod den anklagede eller mistænkte.

Trin 5

En straffesag skal afsluttes, hvis den tiltalte eller mistænkte er under den alder, hvorfra han kan retsforfølges. Det kan også være en psykisk sygdom.

Trin 6

Afslutningen af en straffesag kan udføres under en retssession på grundlag af artikel 254 i Den Russiske Føderations straffeprocesregler, når den anklagende part trækker anklaget tilbage. Også i sager, der er af privat karakter, kan processen afsluttes på grund af, at offeret ikke vises uden en gyldig grund.

Anbefalede: