Sådan Bestemmes Datoen For Kontrakten

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Datoen For Kontrakten
Sådan Bestemmes Datoen For Kontrakten

Video: Sådan Bestemmes Datoen For Kontrakten

Video: Sådan Bestemmes Datoen For Kontrakten
Video: Airdrop FoodFind - криптовалюта FOODPAY бесплатно! 2024, Marts
Anonim

Organisationers og iværksætteres økonomiske og økonomiske aktiviteter er baseret på kontrakter. I praksis er der ofte situationer, hvor det er nødvendigt at fastslå det øjeblik, hvor parterne har gensidige forpligtelser, og datoen for kontraktens indgåelse er ikke angivet i teksten eller er angivet i klausuler med forskellige numre.

Sådan bestemmes datoen for kontrakten
Sådan bestemmes datoen for kontrakten

Instruktioner

Trin 1

Hovedreglen til bestemmelse af datoen for kontrakten er fastlagt i artikel 433 i Den Russiske Føderations civillov: kontrakten betragtes som indgået i det øjeblik, den person, der sendte tilbuddet, modtager sin accept inden for den frist, der er angivet i den eller oprettet lov. Med andre ord er datoen for underskrivelse af aftalen af den part, som forslaget om samarbejde blev sendt til, og meddelelsen fra initiativtager datoen for indgåelsen af aftalen. Meddelelsen kan være mundtlig, skriftlig eller udtrykt ved begyndelsen af opfyldelsen af forpligtelserne i henhold til kontrakten.

Trin 2

Brug følgende modeller til at bestemme datoen for kontrakten: - hvis datoen finder sted i "overskriften" på kontrakten og ved siden af parternes underskrifter, skal du tage den seneste i betragtning. - hvis teksten indeholder en direkte angivelse af en bestemt dato for kontraktens ikrafttræden, henvises til den i dokumenterne - hvis det er umuligt at fastsætte datoen i henhold til aftalens tekst, skal du bestemme tidspunktet for begyndelsen af parternes opfyldelse af forpligtelser - det betragtes som datoen for indgåelsen af aftalen.

Trin 3

For et antal aftaler er datoen for indgåelse det øjeblik, hvor tingen eller pengene overføres: for en låneaftale eller kreditaftale - datoen for levering eller overførsel af penge til låntagerens løbende konto til en lageraftale i et lager - datoen for accept af varen på lageret for en forsikringsaftale - datoen for betaling af forsikringspræmien eller dens første del.

Trin 4

En særlig gruppe består af kontrakter, der er underlagt statsregistrering. I dette tilfælde er det kun datoen for statens registrering af transaktionen i registret, der er vigtig, når man løser tvister om datoen for indgåelsen af pantaftalen eller f.eks. Tildelingen af kravet, skal man være opmærksom på registreringsmyndighedens stempel. Den samme regel gælder for kontrakter, der kræver notarisering: kontrakten betragtes som indgået den dag, hvor notaren opretter en certificeringsindskrift.

Anbefalede: