Hvad Er En Offentlig Kontrakt

Indholdsfortegnelse:

Hvad Er En Offentlig Kontrakt
Hvad Er En Offentlig Kontrakt

Video: Hvad Er En Offentlig Kontrakt

Video: Hvad Er En Offentlig Kontrakt
Video: Webinar: Public Contracts Regulations 2015 - Refresher 2024, April
Anonim

Civilloven fastsætter kommercielle organisationers ret til, når de indgår salgskontrakter, at fastsætte enhver pris styret af markedsforholdene og vilkårene for hver enkelt transaktion. Men der er en form for kontrakter, der, hvis visse betingelser er opfyldt, betragtes som offentlige, i hvilket tilfælde enhver part, der er køber, modtager et produkt eller en tjeneste til en fast pris.

Hvad er en offentlig kontrakt
Hvad er en offentlig kontrakt

Offentlige kontraktbetingelser

Typiske juridiske træk ved en offentlig kontrakt er angivet i artikel 426 i Den Russiske Føderations civilret. Dette er en civil kontrakt indgået af sælgeren - en kommerciel organisation, der udfører bestemte typer arbejde, som den skal levere til enhver, der henvender sig til hende som køber. Koden inkluderer detailhandel, transport med offentlig transport, kommunikationstjenester, energiforsyning, medicinsk, turist, hoteltjeneste til sådanne typer arbejde.

For at en kontrakt kan anerkendes som offentlig, skal den opfylde de samlede karakteristika ved sådanne kontrakter. Disse tegn er:

- sammensætningen af emnerne i kontrakten, kun begrænset af den kommercielle virksomheds sælger og køber-forbruger af varer, arbejder eller tjenester

- en kommerciel virksomhed leverer sine tjenester og udfører sine aktiviteter i forhold til enhver fysisk eller juridisk person, der ansøgte om det som køber

- en enkelt pris for varer, arbejder eller tjenester for hver køber.

Fordele ved en offentlig kontrakt for køberen

Så loven tillader at anerkende en kontrakt som offentlig ikke af formelle grunde, men på baggrund af de væsentlige egenskaber, der er anført ovenfor, i nærværelse af hvilke enhver købs- og salgskontrakt kan klassificeres som offentlig. Dette er meget gavnligt for køberen, som i dette tilfælde får yderligere fordele, som han ikke har, når han indgår en almindelig kontrakt. I dette tilfælde er køberen forbruger og er underlagt loven "om beskyttelse af forbrugerrettigheder".

I denne lov klassificeres imidlertid kun personer, der køber varer eller bestiller værker og tjenester til deres personlige behov, som forbrugere. Kan en juridisk enhed betragtes som en forbruger i henhold til art. 426 i Den Russiske Føderations civilret er ikke specificeret, men i nogle vedtægter om indgåelse af offentlige kontrakter er der slet ingen indikation på, hvem der kan være genstand for sådanne kontrakter. På baggrund af dette konkluderer jurister, at både en person og en juridisk enhed kan fungere som forbruger-køber, hvor det ikke specifikt er bestemt. For eksempel bestemmer offentlige kontrakter om husholdningstjenester og bankindskud specifikt, at forbrugerne i disse tilfælde kun kan være enkeltpersoner.

Anerkendelse af genstanden for en offentlig kontrakt - køberen - som forbruger giver ham ret til at forvente en prisnedsættelse, hvis han tilhører de privilegerede kategorier af borgere. Desuden kan en kommerciel organisationssælger ikke nægte ham at indgå en kontrakt. I tilfælde af, at et uberettiget afslag på at indgå en kontrakt følger, har forbrugeren ret til erstatning for tab og moralsk skade.

Anbefalede: