Sådan Får Du Et Polekort

Indholdsfortegnelse:

Sådan Får Du Et Polekort
Sådan Får Du Et Polekort

Video: Sådan Får Du Et Polekort

Video: Sådan Får Du Et Polekort
Video: Få positiv rente på 50.000kr opsparing ved Lunar (gratis bankkonto på mobil) og undgå negativ rente! 2024, Kan
Anonim

Etniske polakker, der ved skæbnenes vilje befandt sig uden for deres historiske hjemland, kan modtage et polakort - et dokument, der, selv om det ikke giver polsk statsborgerskab, giver dem mulighed for at studere og arbejde på Polens område, ligesom andre borgere.

Sådan får du et polekort
Sådan får du et polekort

Instruktioner

Trin 1

Hvis du er polak efter oprindelse, men ikke har polsk statsborgerskab og er statsborger i et af landene, tidligere sovjetrepublikker, kan du få et polskort. Med dette kort har du ikke polsk statsborgerskab, dette kort bekræfter kun din tilhørsforhold til det polske folk. Alle rettigheder opnået via dette kort er reguleret af polskortloven, der blev vedtaget af Republikken Polens parlament den 7. september 2007. Vær opmærksom på, at dette kort ikke giver dig en permanent opholdstilladelse eller visafri passage af den polske grænse.

Trin 2

For at få et polekort skal du anvende navnet på den polske konsul på dit bopælssted. Angiv i dit navn og efternavn, dato og sted for din fødsel, køn, opholdsadresse, statsborgerskab, nationalitet. I et separat afsnit skal du skrive om forældrenes statsborgerskab og nationalitet, men hvis du henviser til bedstemorens, bedstefarens, oldemorens eller oldefarens oprindelse, skal du angive deres nationalitet og statsborgerskab i ansøgningen.

Trin 3

Vedhæft en ansøgning en kopi af dit identitetsdokument samt dokumentation for de data, du henviser til. Disse kan være polske identitetsdokumenter fra forfædre, civile statusattester, fødselsattester, skoleattester, dokumenter, der bekræfter militærtjeneste i polske militærformationer, dokumenter relateret til udvisning fra Polens område. Hvis du er aktiv til fordel for polsk kultur og det polske sprog, skal du få et certifikat herom fra en polsk organisation, der er inkluderet på listen i samlingen af reglerne "Monitor Polish". Den er tilgængelig på den konsulære sektion.

Trin 4

I nærværelse af Republikken Polens konsul eller en autoriseret officer skal du bekræfte, at du betragter dig selv som et polsk folk, kender det polske sprog på et grundlæggende niveau, støtter og respekterer polske traditioner og skikke. Indsend til konsulen en skriftlig erklæring om, at de tilhører det polske folk, og bevis, at mindst en af de pårørende var polak efter nationalitet eller havde polsk statsborgerskab. Polens kort udstedes gratis, dets gyldighedsperiode er 10 år.

Anbefalede: