Sådan Bevises Statsborgerskab

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bevises Statsborgerskab
Sådan Bevises Statsborgerskab

Video: Sådan Bevises Statsborgerskab

Video: Sådan Bevises Statsborgerskab
Video: Sådan opretter du dit MitID - Borgerservice to go 2024, Kan
Anonim

Hvis en FMS-officer kræver, at du fremlægger dokumenter, der bekræfter, at du er statsborger i Rusland, skal du vide, hvilke rettigheder du har. Loven beskytter indbyggerne i Den Russiske Føderation, og hvis du bliver statsborger, har ingen ret til at tage dit statsborgerskab med undtagelse af retten. Hvordan beskytter man dig mod undertrykkelse?

Sådan bevises statsborgerskab
Sådan bevises statsborgerskab

Instruktioner

Trin 1

Den russiske Føderations hoveddokument, der bekræfter identitet og statsborgerskab, er et pas. Hvis du har en, burde der slet ikke opstå spørgsmål om statsborgerskab. Det er meget sværere at bevise dine rettigheder, hvis du ikke har et pas, eller dokumentet udføres forkert. Identitetsdokumenter er også et fødselsattest, et internationalt pas, et diplomatisk pas.

Trin 2

Hvis du har mistet dit pas, og FMS-personalet kræver, at du bekræfter dit statsborgerskab, skal du kontakte husadministrationen på registreringsstedet. Få et datostemplet registreringsbevis og kontakt paskontoret. Da du havde en permanent registrering, betyder det, at du var statsborger i Rusland. Efter at have betalt den forfaldne bøde, skal du få et nyt dokument uden problemer.

Trin 3

Hvis en af forældrene ikke er statsborger i Den Russiske Føderation eller ikke var statsborger i Den Russiske Føderation på tidspunktet for barnets fødsel, giver dette ikke embedsmændene ret til at nægte barnet at udstede et pas. Hvis kun moderen eller kun faren er statsborgere i Rusland, skal barnet, når det er fyldt 14 år, få et pas, der bekræfter russisk statsborgerskab. Det er sandt, i dette tilfælde er det nødvendigt, at fødselsattesten udstedes på Ruslands territorium.

Trin 4

I henhold til den nye lov kan du bevise, at du er statsborger i Rusland ved hjælp af et sovjetisk pas. Registreringsmærket i det sovjetiske pas vil bekræfte, at du har boet i Rusland i de sidste 5 år, og dette giver dig mulighed for at blive anerkendt som borger.

Trin 5

Hvis dit pas tages væk og siger, at det blev udstedt ulovligt, skal du søge kvalificeret juridisk assistance. Det vil være meget vanskeligt at bevise noget alene, og du kan blive tvunget til at betale en enorm bøde eller endda blive frataget dit statsborgerskab, selvom dette kun officielt kan ske ved en domstolsafgørelse. Kæmp for dine rettigheder for at bevise dit statsborgerskab og ikke blive efterladt uden et russisk pas.

Anbefalede: