Sådan Indgår Vi En ægteskabskontrakt

Indholdsfortegnelse:

Sådan Indgår Vi En ægteskabskontrakt
Sådan Indgår Vi En ægteskabskontrakt

Video: Sådan Indgår Vi En ægteskabskontrakt

Video: Sådan Indgår Vi En ægteskabskontrakt
Video: Niels Hausgaard - Ægteskab 2024, April
Anonim

En ægteskabskontrakt er en gensidig beslutning mellem begge ægtefæller om gensidige rettigheder og forpligtelser om opdeling af fælles erhvervet ejendom i tilfælde af skilsmisse. At indgå en ægteskabskontrakt betyder at isolere dig fra mulige tvister og retssager i tilfælde af en skilsmisse.

Sådan indgår vi en ægteskabskontrakt
Sådan indgår vi en ægteskabskontrakt

Instruktioner

Trin 1

For at indgå en ægteskabskontrakt skal hver af ægtefællerne skrive detaljeret på et stykke papir, hvad han vil have fra sin anden halvdel i ægteskabet, og hvordan han vil dele den ejendom, der endnu ikke er erhvervet.

Trin 2

Med alle dine ønsker skrevet på et stykke papir, gå til en notar, som du og din betydningsfulde anden stoler på begge. Kun han hjælper dig med korrekt at udarbejde teksten til ægteskabskontrakten.

Trin 3

Før du lægger din signatur på et dokument, skal du læse den meget omhyggeligt. Hvis alt passer dig og din ægtefælle, skal du underskrive ægteskabskontrakten i nærværelse af en notar.

Trin 4

Hovedspørgsmålet, der påvirker ægteskabskontrakten, er løsningen på problemer forbundet med ejendeling, nemlig: til hvem og hvilken del af den vil gå efter skilsmissen. Derudover kan du i ægteskabskontrakten specificere gensidige rettigheder og forpligtelser vedrørende opdragelse og vedligeholdelse af børn, pasning af ældre forældre samt spørgsmål om forsørgelse af hinanden.

Trin 5

I ægteskabskontrakten kan du angive, hvor meget af pengene fra din indkomst, du og din ægtefælle vil investere i organiseringen af helligdage, f.eks. Nytårs- eller fødselsdag, og hvor meget du skal spare til en regnvejrsdag.

Trin 6

En ægteskabskontrakt kan ikke begrænse begge ægtefællers forfatningsmæssige rettigheder og friheder. Derfor kan man på sin basis ikke tvinge sin soulmate til at stemme på den "nødvendige" kandidat ved valget, manden kan ikke tvinges til at se kvindeserier på tv, og konen kan ikke rodfæstes for et bestemt fodboldhold.

Anbefalede: