Hvem Betragtes Som Arvingen Af den Første Prioritet

Indholdsfortegnelse:

Hvem Betragtes Som Arvingen Af den Første Prioritet
Hvem Betragtes Som Arvingen Af den Første Prioritet

Video: Hvem Betragtes Som Arvingen Af den Første Prioritet

Video: Hvem Betragtes Som Arvingen Af den Første Prioritet
Video: Олаф и холодное приключение | Короткометражки Студии Walt Disney | мультики Disney о принцессах 2024, April
Anonim

Arv er et af de hyppigst stillede spørgsmål i juridisk praksis. Der er to typer arv - ved testamente og ved lov. I arv ved lov er der en rækkefølge.

Opdagelse af arv
Opdagelse af arv

Instruktioner

Trin 1

Arvingerne til den første fase inkluderer ægtefællen til den afdøde og slægtninge ved blod. Den afdøde persons ægtefælle tilhører arvingerne af den første ordre, hvis ægteskabet blev officielt registreret. At et civilt ægteskab betragtes som samliv, samboeren er ikke arvingen til den første fase. En samboer kan kun stole på arv, hvis han var en uarbejdsdygtig person, han var afhængig af den afdøde person og boede hos ham i mindst et år. I dette tilfælde anerkendes personer, der har nået pensionsalderen, som handicappede - for kvinder 55 år, for mænd - 60 eller af sundhedsmæssige årsager. I begge tilfælde skal arverettighederne bevises ved fremlæggelse af dokumenter - et pas, et pensionsbevis, et certifikat fra VTEK. En afhængigheds ophør et år før arvets åbning fratager den afhængige arveretten.

Trin 2

Testatorens forældre og børn anerkendes af blodets arvinger. Forældre, i tilfælde af at de overlevede testatoren, anerkendes som arvinger, uanset om de er gift på tidspunktet for arvets åbning. Testatorens adoptivforældre har også rettighederne til prioriteret arv. Forældre betragtes ikke som arvinger, hvis de på et tidspunkt blev frataget forældrenes rettigheder og ikke gendannede dem. Det samme gælder adoptivforældre - hvis de annullerer adoptionen, bliver de ikke opfordret til at arve.

Trin 3

Børn kaldes til at arve, uanset om de er født i ægteskab eller ej, hvis forholdet blev anerkendt af testator eller bevist i retten. Testatorens adopterede børn kan også ansøge om arv, underlagt en række betingelser, der er afspejlet i artikel 3, stk. 1147 i civilretten i Den Russiske Føderation.

Trin 4

Arvingerne til den første fase kan være arvingerne til testatoren for de efterfølgende faser ved retten til præsentation. Præsentation arv betyder arv i stedet for en afdød arving ved lov. For eksempel, hvis der på tidspunktet for åbning af en arv i henhold til loven sker en ulykke med arven, så hævder hans arvinger i første fase allerede hele hans andel og ikke den andel, som de kunne kræve efter opkald fra deres efterfølgere.

Anbefalede: