Hvem Er Arvingerne Til Den Første Fase

Indholdsfortegnelse:

Hvem Er Arvingerne Til Den Første Fase
Hvem Er Arvingerne Til Den Første Fase

Video: Hvem Er Arvingerne Til Den Første Fase

Video: Hvem Er Arvingerne Til Den Første Fase
Video: Billy Idol - White Wedding Pt 1 (Official Music Video) 2024, Kan
Anonim

Ifølge loven har testator ret til at efterlade sin ejendom til enhver fysisk eller juridisk person. Kun for dette skal der udarbejdes en testamente. Hvis der ikke er nogen, går ejendommen til arvingerne til den første fase.

Førsteordens arvinger
Førsteordens arvinger

Arv ved testamente

Perioden med åbning af arven begynder straks fra en persons dødsdag. Officielt betragtes åbningsdatoen som den dato, der er angivet på dødsattesten. Hvis testatorens død blev fastslået i retten, kan datoen være formodentlig.

Inden for seks måneder fra datoen for åbning af arven skal potentielle arvinger erklære deres rettigheder til den arvede ejendom. Faktisk kan denne periode forlænges i retten, hvis arvingerne ikke var bekendt med testatorens død.

Men nogle gange, efter en persons død, forbliver en vilje muligvis ikke. I dette tilfælde kan arvinger af den første kategori eller orden samt handicappede pårørende, der var i den afdødes pleje, ansøge om arven.

Hvem betragtes som arvingerne til den første fase

Arvingerne fra den første fase anses for at være testatorens nærmeste slægtninge. Denne kategori inkluderer børn, forældre og ægtefæller. Børn skal officielt anerkendes eller adopteres. Hvis testator blev frataget forældrerettigheder, eller hans barn blev officielt adopteret af en anden person, har han ingen ret til arv. Hvis det adopterede barn stadig har et forhold til slægtninge til blodet, kan han kræve arv.

Børn, der blev undfanget, men endnu ikke blev født på tidspunktet for testatorens død, er også arvinger til den første orden. I en sådan situation bliver resten af ansøgerne nødt til at vente på fødslen af en anden arving og først derefter gå videre til fordeling af ejendom. For at komme ind i arven skal den forventede mor til barnet søge en notar med en tilsvarende skriftlig erklæring.

Testatorens børnebørn betragtes også som arvinger i den første kategori, hvis deres forældre ikke længere lever. Hvis der er flere børnebørn, deles arven på grund af deres forældre i lige store dele.

Hvis testatorens forældre levede på arvstidspunktet, har de også ret til at modtage deres andel. Moderen til den afdøde modtager sin del af arven uden fejl. Faderen har kun ret til en andel, hvis han er officielt anerkendt eller er gift med testatorens mor.

Den afdødes ægtefælle eller ægtefælle er også arvinger efter første orden, hvis de på dødstidspunktet var lovligt gift. Tidligere ægtefæller har ingen arverettigheder. Det viser sig, at når arvinger indgås, har alle arvinger i den første kategori lige rettigheder.

Anbefalede: