Hvordan Man Tiltrækker En Medtiltalte

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tiltrækker En Medtiltalte
Hvordan Man Tiltrækker En Medtiltalte

Video: Hvordan Man Tiltrækker En Medtiltalte

Video: Hvordan Man Tiltrækker En Medtiltalte
Video: Sådan tiltrækker du en person uden at de ved det 2024, Kan
Anonim

Det er ret almindeligt at tiltrække en medtiltalte. Det finder sted i to hovedsager: når det er nødvendigt at anbringe to eller flere personer som sagsøgt på samme tid (i princippet kan der fremsættes et krav mod hver sagsøgt separat, men det er indlysende, at der indgives et krav mod flere sagsøgte på en gang er hurtigere og billigere); når inddragelse af en medtiltalte forhindrer regreskrav.

Hvordan man tiltrækker en medtiltalte
Hvordan man tiltrækker en medtiltalte

Instruktioner

Trin 1

Enkelt sagt er medtiltalte den samme person som sagsøgte, kun kravet anlægges ikke mod en person, men mod to eller flere personer på én gang, der kan bære både solidarisk ansvar og subsidiært ansvar.

Trin 2

På tidspunktet for indgivelsen af et krav, hvis det er rettet til flere personer, vil hver af disse personer være medtiltalte, det vil sige, der er ikke behov for særlige handlinger. Lav bare en påstand og anfør alle sagsøgte i den.

Trin 3

Efter at have indgivet et krav, og fra det øjeblik det blev accepteret af retten til behandling, er handlinger, der sigter mod at tiltrække en medtiltalte, udarbejdet ved et andragende til retten, en af de involverede parter i sagen. Det vil sige, både sagsøger og sagsøgte kan tiltrække medtiltalte.

Trin 4

Det skal huskes, at sådan proceduremæssig medvirken (sagsøgte medvirken) kun er tilladt i tre tilfælde:

- hvis genstanden for tvisten er de tiltalte generelle forpligtelser

- forpligtelserne fra flere sagsøgte er betinget af en begrundelse

- genstanden for tvisten er homogene pligter.

Det er muligt, at alle tre sager kan finde sted sammen.

Trin 5

Hver medtiltalte i retten handler på sine egne vegne, men adskillige medtiltalte eller hver af dem en efter en kan overdrage sagens gennemførelse på hans vegne til nogen af medtiltalte. Det er værd at bemærke, at behandlingen af sagen begynder på ny efter inddragelse af medtiltalte. Retten kan selv beslutte, om medtiltalte skal inddrages i sagen, men en sådan involvering kan ikke antages, hvis sagsøger ikke har givet samtykke til dette.

Trin 6

Situationen, hvor regress forebygges ved at tiltrække en medtiltalte, er også ret almindelig. I princippet hjælper dette med at straks bestemme, hvem, for hvad og i hvilket omfang vil være ansvarlig. I en sådan situation er sagsøgerens medtiltalte ikke særlig bekymrede over spørgsmålet, da en sagsøgt vil svare ham direkte. Sagsøgte er selv interesseret i sådan medvirken, da det i en retssession er muligt at løse spørgsmålet om hans ansvar over for sagsøgeren og spørgsmålet om medsagsøgtes ansvar over for sagsøgte.

Anbefalede: