Sådan Fremsættes Et Krav På Varernes Kvalitet

Indholdsfortegnelse:

Sådan Fremsættes Et Krav På Varernes Kvalitet
Sådan Fremsættes Et Krav På Varernes Kvalitet

Video: Sådan Fremsættes Et Krav På Varernes Kvalitet

Video: Sådan Fremsættes Et Krav På Varernes Kvalitet
Video: "The World in 2030" by Dr. Michio Kaku 2024, April
Anonim

I dag er det ikke ualmindeligt, at en forbruger køber et produkt, de kan lide, og om en uge går det i stykker, går i stykker eller mislykkes på grund af en fabriksdefekt. I dette tilfælde har forbrugeren ret til en refusion af varens værdi. For at gøre dette skal han gøre krav på kvaliteten af varerne.

Sådan fremsættes et krav på varernes kvalitet
Sådan fremsættes et krav på varernes kvalitet

Nødvendig

  • - varer, hvis kvalitet der er påstået om
  • - dokumenter, der bekræfter købet af dette produkt
  • - papir
  • - pen

Instruktioner

Trin 1

Udfyld dokumentets "overskrift". I øverste højre hjørne af A4-arket skrives en "hætte" - til hvem (for eksempel generaldirektøren eller butikschefen), hvor (butikens navn), fra hvem (navn, adresse og telefonnummer på den person, der indgav kravet).

Trin 2

Skriv navnet på dokumentet. Angiv navnet på dokumentet i midten af arket med et stort bogstav uden at sætte en prik - "Krav" eller "Ansøgning".

Trin 3

Skriv en reklamationstekst - Normalt begynder et krav med en historie om, hvad der blev købt, hvor mange og til hvilken pris. For eksempel købte jeg den 15. juni 2011 en telefon i Electro-butikken til 15 320 rubler. Dernæst skal du beskrive fejlfunktionen eller anden grund til kravet. For eksempel stoppede telefonen efter 10 dages drift med at modtage indgående opkald. Derefter skal forbrugeren henvise til lovgivningen og udtrykke essensen af sit krav. I henhold til artikel 29 i forbrugerbeskyttelsesloven har jeg for eksempel muligheden for at returnere et defekt produkt inden for 14 dage. Og i slutningen af teksten til kravet skal du bestemt angive forbrugerens yderligere handlinger og intentioner. For eksempel, hvis du ikke returnerer de fulde omkostninger ved telefonen til mig eller skifter den til en lignende fungerende enhed, bliver jeg nødt til at gå til retten for at inddrive telefonens omkostninger og moralske skader fra butikken.

Trin 4

Underskriv og udfyld dit krav, ligesom ethvert andet officielt dokument, med en underskrift og dato.

Trin 5

Angiv de nødvendige vedhæftede filer. Den sidste linje i kravet skal indeholde vedhæftede filer - kopier af salgskvitteringen eller, hvis der er en kasseapparatkvittering, garantikort samt andre dokumenter, der bekræfter fejlen. Disse dokumenter skal også vedlægges i et brev til virksomhedens ledelse.

Anbefalede: